Інформацію про можливий виліт з нашої держави розшукуваного студента-іноземця Вінницького медичного університету правоохоронці передали в аеропорт «Бориспіль». Тільки звідти є повітряне сполучення з Іраком, а підозрюваний студент-порушник родом з цієї країни.
За інформацією свідка, він скоїв наїзд на 14-річну дівчину. Сталося це у присутності подруги потерпілої. Дівчата переходили вулицю на пішохідному переході поблизу магазину «Метро», коли на них несподівано наїхала іномарка. Машина після удару протягнула ученицю ще кілька метрів і аж тоді зупинилася. З неї вийшли п’ятеро молодих хлопців східної зовнішності. Спершу подивилися на жертву, потім оглянулися навсібіч, про щось перемовилися, хутенько сіли в салон і зникли з місця пригоди. Подруга потерпілої, яка викликала «швидку», запам’ятала номер автівки.
Водія-порушника знайшли того само вечора. «Те, що майбутній лікар не надав першу допомогу своїй жертві, коментувати не будемо, — каже начальник відділу профілактичної роботи Державтоінспекції у Вінницькій області Володимир Мотичко. — Бо йдеться про моральний бік справи. Кримінальним є те, що він не тільки втік з місця пригоди, а й переховувався від міліції». За словами пана Мотичка, у гуртожитку, де був прописаний студент-іноземець, його брат повідомив, що хлопець вилетів додому. Інформацію про це одразу передали в Бориспіль.
Автомобіль, на якому скоїли наїзд, міліціонери знайшли у кущах біля одного з будинків на проспекті Космонавтів. Там же, як установили правоохоронці, наймав житло іноземець. Кримінальну справу за фактом наїзду на дитину передали до суду.
У потерпілої дівчини лікарі констатували перелом гомілкостопу. Їй наклали гіпс. Батьки кажуть, що вона вже почувається краще.