3,2 мільйона гривень транспортного податку мали виділити на ремонт доріг міста депутати Тернопільської обласної ради. Перш ніж розподіляти нові кошти, вони попросили міського голову Романа Заставного відзвітувати про використання п’яти мільйонів гривень, виділених торік. І не випадково, адже об’їзна дорога, на ремонт якої вони нібито пішли, ще донедавна була у жахливому стані. Міський голова образився і демонстративно покинув сесійну залу. В кулуарах сказав журналістам, що кошти були виділені восени, тож ремонт не міг бути якісним. І взагалі, Роман Йосипович вважає, що напередодні місцевих виборів ймовірні конкуренти ставлять йому підніжки.
На думку заступника голови обласної ради Сергія Тарашевського, нічого неприродного у такій вимозі немає. Кошти врешті-решт виділять. Але депутати, а також власники транспортних засобів мають право знати, куди пішли п’ять мільйонів, виділених обласному центру. Адже торік він отримав коштів більше, ніж надійшло транспортного податку. А дорога після ремонту була чи не в гіршому стані, ніж до нього. Ось і цього року у плані реконструкції опинилися вулиці, стан яких можна вважати задовільним.  Тим часом  є набагато гірші місця у Тернополі. Окремі вулиці постійно підтоплює, дощові колектори, зливова каналізація не справляються з потоками води. Це «продемонстрували» зливи на початку червня, коли вода залила чимало підвалів і подвір’їв. Сергій Тарашевський вважає, що краще сконцентрувати кошти на двох-трьох об’єктах, але зробити їх на роки, ніж розпорошувати.
Загалом стан доріг в обласному центрі дуже поганий. Майже місяць ремонтують невеликий шматок дорожнього полотна на вулиці Збаразькій і кінця-краю ще не видно, така ситуація і на вулиці Шептицького. Потік транспорту спрямували в об’їзд, а там дороги ще гірші та й пробки постійні. Наразі в місті відбувається впорядкування транспортної мережі. Поки що воно зводиться до скорочення кількості автобусних і тролейбусних маршрутів.