Керівництво севастопольського дельфінарію заявляє, що в Одесі незаконно утримують їхніх вихованців.
Як розповів на прес-конференції науковий керівник біологічної станції, директор міжнародної лабораторії гідропоніки Олександр Жбанов, один із одеських дельфінаріїв з’явився на світ завдяки севастопольській «Біологічній станції». Саме вона привезла до Одеси чотирьох чорноморських дельфінів і трьох північних морських котиків, а також програму їх виступів, технологію роботи з морськими тваринами та методи очищення морської води, що не мають аналогів.
— Усе почалося ще у 2004 році, міська влада Одеси виділила «Біологічній станції» землю під будівництво дельфінарію. Але вже через 1,5 місяця територію забрали. Незабаром будівництво відновилося, але вже спільно з іншим замовником, — розповів О. Жбанов.
Нині севастопольці нічого не отримують за своїх дельфінів, свою програму і частину нерухомого майна, яке залишилося в Південній Пальмирі. До того ж термін оренди тварин закінчився ще у березні 2008 року, але повертати їх ніхто і не думає. Через це розпочалася низка судових тяжб. Верховний Суд України виніс рішення на користь Севастопольського дельфінарію, проте в Одесі його не виконують.
Тому колектив «Біологічної станції» звернувся з відкритим листом до Президента України із проханням взяти цю справу під особистий контроль. Так чи інакше, а севастопольські дельфіни продовжують виступати в Одесі і дарувати глядачам радість, адже їм не відомі людські вади.