Держава має чітко визначитися зі своїми пріоритетами і чітко їх дотримуватися. Про це заявив народний депутат Сергій Тігіпко (на знімку) під час круглого столу на тему: «Економічний патріотизм як основа національної єдності», передає його прес-служба.
 
За словами парламентарія, Україна втратила російський ринок, а широко розрекламованого владою відкриття ринків ЄС і США наші підприємства не дочекалися. Водночас, підкреслив він, влада зобов’язана відкрити нові ринки для вітчизняної продукції.
«Усі країни в світі, які хотіли добитися чогось, завжди захищали свої пріоритети. Англія — 350 років тому. Франція — 250 років тому. Індія, Бразилія це роблять сьогодні, потужно, незважаючи ні на що. Що робить Україна? Наша країна втратила російський ринок на 24 відсотки з початку року, білоруський — на 19, казахський — на 52. Йде скорочення експорту готової продукції з високою доданою вартістю. До того ж є зростання експорту в країни ЄС на 14 відсотків. Ми вивозимо сировину, насамперед, зерно, на другому місці — чиста нафта», — зазначив С. Тігіпко.
Парламентарій переконаний, що від такої політики в підсумку постраждають прості громадяни. «Ніде в світі ви не знайдете країну, де б лікар, вчитель, держчиновник отримував високу легальну заробітну плату, якщо там немає промисловості. Хороші заробітні плати в бюджетному секторі є в тих країнах, де високо розвинена промисловість», — наголосив народний обранець.