Прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України повідомляє: «Відділення оштрафувало дочірнє підприємство «Старокостянтинівський молочний завод» ЗАТ «Укрпродуктгруп» та ЗАТ «Хмельницька маслосирбаза» на 15 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії на ринку закупівлі молока для промислової переробки у населення с. Новоселиця Старокостянтинівського району.
Як показало розслідування відділення, у червні 2009 року за 1 кілограм молока базової жирності товариства платили 0,99 грн., у липні — 1,00 грн., при цьому зміна закупівельних цін відбулася одночасно. «Економічного обґрунтування одночасного зниження закупівельних цін на молоко надано не було», — зазначили антимонопольники.
У червні відділення розпочало розгляд справи відносно ДП «Старокостянтинівський молочний завод» щодо застосування різних закупівельних цін. «Ураховуючи, що ринок молока для промислової переробки, що закуповується в населення, має велике соціальне значення в державі, ми спостерігатимемо за ним, — повідомив керівник відділення Віталій Олуйко. — За обсягами виробництва молока Хмельницька область входить в п’ятірку найпотужніших областей України. При цьому 80 відсотків молока, що виробляється на її території, заготовляється від індивідуальних господарств населення».
За минулий рік загальна сума накладених за антиконкурентні дії на ринку молока штрафів становила 72 тисячі гривень.