Чиновники КМДА вирішили розробити кодекс киянина, як частину малої конституції столиці — з переліком норм і правил, які мешканці мегаполісу, за бажанням, мають виконувати. Змушувати й штрафувати нікого не обіцяють, а от зробити заповіді модними — неодмінно. У кодексі менше заборон, а більше правил. А головною заповіддю має стати: «Киянин любить символ свого міста, тому зобов’язаний посадити один каштан або зберегти один каштан».
Далі йдеться про терпимість до приїжджих, захист культурної спадщини і що кожен мешканець столиці повинен знати напам’ять неофіційний гімн міста «Як тебе не любити, Києве мій», підтримувати всі починання в сучасному мистецтві. Буде пункт про те, що городяни повинні знати іноземні мови. Є правила простіші: «Справжній киянин не смітить, не п’є пиво на вулицях і в парках...».
Замість ЖЕКів
У Києві можуть ліквідувати ЖЕКи, а замість них створити товариства співвласників багатоквартирних будинків. Із цього КМДА планує розпочати реформу системи житлово-комунального господарства. Передбачається, що ці об’єднання самі зможуть вибирати обсяг послуг, укладати напряму договори та обумовлювати санкції у разі їх невиконання. Однак, за словами експертів, у Києві городяни в старому житловому фонді об’єднуються неохоче: через велику різницю у доходах  вони не бажають  відповідати за неплатників.
Квітнуть троянди
У Національному ботанічному саду імені Гришка в Києві на Печерську квітнуть троянди. Для відвідувачів розарій відкрито з червня по жовтень. У цей час усі охочі зможуть побувати в Саду троянд — найбільшому в Україні   площею 3,5 га, де вирощують майже сім тисяч кущів. У світі налічується до 20 тисяч сортів, видів і різновидів троянд. У київському ботсаду є їх понад 150 різновидів, більшість яких цвіте двічі. Серед визначних — рожеве дерево з різнобарвними бутонами. Вхід до розарію коштує 15 грн. для дорослих, 10 — для студентів, 5 грн. — для дітей. Пенсіонерам він безкоштовний.
Безплатне мистецтво
У літні канікули школярі й студенти можуть відвідувати музеї Києва безплатно. Відповідно до рішення Київради, раз на тиждень студенти й учні зможуть відвідувати безплатно також театри.
Парад орнаментів і вишиванок
На ювілейній, 55-й, виставці квітів, що відкриється на Співочому полі в Києві 21 серпня до Дня Незалежності України, озеленювачі зобразять національні орнаменти. Приміром, учасники експозиції Печерського району столиці підрахували, що їм для цього знадобиться щонайменше 30—40 тис. рослин. За допомогою квітів вони «намалюють» орнаменти Полтавщини. До речі, це буде не тільки вишитий із квітів рушник, а й полтавську хату власноруч розфарбують, як це робили наші предки у XVІ столітті. Крім виставки квітів, відбудеться також парад вишиванок.