Одним із підсумків відвідування Севастополя Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим стала його заява про те, що Балаклава та Балаклавський район найближчими роками можуть стати курортною зоною. Минулої суботи в Балаклавському рудоуправлінні прем’єрові представили концепцію рекреаційного розвитку підприємства, реалізація якої розрахована на дві-три п’ятирічки.
Попередню презентацію проекту фахівці «Смарт-групп» (до якої входить Балаклавське рудоуправління) провели в СМДА місяць тому. Найбільше враження на слухачів справили плани підприємців зробити за кілька років у відпрацьованому кар’єрі БРУ зону відпочинку, яка включала б навіть гірськолижний спуск. Крім того, на схилах кар’єру заплановане будівництво елітного котеджного селища й парку атракціонів на кшталт «Діснейленду» із пропускною спроможністю майже два мільйони відвідувачів на рік.
Водночас глава Севастопольської держадміністрації Валерій Саратов розраховує на те, що цього року вдасться хоча б вирішити питання зі створення очисних споруд у Балаклаві. Їхнє будівництво триватиме три роки. У свою чергу голова Севастопольської міськради Юрій Дойніков був стриманішим в очікуваннях: «Скажу обережно, ми одержали позитивний імпульс із боку Прем’єр-міністра про те, що, можливо, буде підтримка на державному рівні в створенні очисних споруд у Балаклаві».
Севастополь.