Ранкове засідання 29 червня
Депутати розглянули питання про обрання членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та обрали «парламентську четвірку». За словами першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, до нового складу Нацради було запропоновано 26 кандидатур. Троє взяли самовідвід. Після рейтингового голосування за кожну кандидатуру парламент обрав до складу Нацради від Верховної Ради Євгена Баранова (249 «за»), Оксану Єлманову (250 «за»), Ірину Опілат (249 «за») і Миколу Фартушного (362 «за»).
Ці кандидатури були запропоновані фракціями, які входять до парламентської коаліції, жоден претендент від опозиції не набрав достатньої кількості голосів. Це викликало обурення з боку депутатів від опозицій. Після голосування депутат від «НУ-НС» Ірина Геращенко заявила, що рішення парламенту — «плювок в обличчя не опозиції, а громадських організацій», які висували свої кандидатури, але не набрали підтримки. А двоє з новообраних членів Нацради, стверджувала депутат, є бізнес-партнерами голови СБУ В. Хорошковського. «Тепер Колесніков та Ахметов стоятимуть в черзі до приймальні Хорошковського для отримання ліцензій на мовлення», — заявила І. Геращенко.
А на початку у Верховній Раді «штормило» — депутати з фракції БЮТ блокували парламентську трибуну, вимагаючи звільнення заарештованого колишнього голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка. Після виступів представників депутатських фракцій дві фракції — БЮТ і «НУ-НС» — звернулися до головуючого з вимогою оголосити перерву для проведення консультацій і погоджувальної ради. Як тільки головуючий, Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, оголосив перерву, у сесійній залі вивісили плакати із гаслами «Свободу патріоту Макаренку», «Янукович + Фірташ = газова мафія», «СБУ працює на газову банку» та ін. Депутати із фракції БЮТ оточили парламентську трибуну.
Після перерви перший заступник керівника фракції БЮТ Андрій Кожем’якін пояснив дії опозиції так: бютівці вважають, що затримання колишнього керівника Державної митної служби було здійснено незаконно. Як відомо, 23 червня СБУ порушила кримінальну справу проти А. Макаренка за підозрою в службовій халатності, а 24 червня Печерський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для колишнього керівника митної служби утримання під вартою терміном на 2 місяці до 25 серпня. «Арешт Макаренка — це акт особистої помсти і розправи над справжнім патріотом і офіцером, який свого часу не дав організованому злочинному угрупованню одержати мільярдні статки за рахунок держави», — сказав А. Кожем’якін. Фракція БЮТ оголосила вимогу — заслухати на засіданні парламенту Генпрокурора чи виконувача його обов’язків та голову СБУ, створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію для багатостороннього вивчення і розслідування ситуації довкола рішення Стокгольмського арбітражного суду. Опозиція також вимагала від слідчого СБУ змінити міру запобіжного заходу для А. Макаренка і випустити його з тюрми на поруки фракції БЮТ.
Глава парламенту Володимир Литвин повідомив, що на погоджувальній раді домовилися заслухати інформацію Генпрокурора та голови СБУ щодо затримання А. Макаренка на вечірньому пленарному засіданні у вівторок. 
Стосовно зміни запобіжного заходу для екс-голови Державної митної служби, на чому наполягала фракція БЮТ, то глава парламенту запропонував депутатам від БЮТ звернутися в установленому порядку до слідчого. «Будемо вважати, що на даному етапі інцидент вичерпаний», — сказав В. Литвин.
Верховна Рада повторно ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла» з урахуванням пропозицій Президента. 
Потім депутати перейшли до розгляду проектів змін до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Законопроектів на цю тему було подано аж 12, усі — у авторстві депутатів від опозиційних фракцій, однак жоден із них підтримано не було. 
Глава парламенту Володимир Литвин поінформував про входження до коаліції «Стабільність і реформи» ще одного депутата, обраного за списком БЮТ, — Арнольда Радовця. Парламентарії привітали з днем народження своїх колег Олександра Абдулліна та Павла Сулковського.