Майже мільйон гривень зекономили протягом опалювального сезону на підприємстві «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» за рахунок упровадження альтернативних джерел енергії.
— Найбільшу економію нам дала реконструкція системи опалення, — зазначає керівник підприємства Володимир Бугайчук. — У трамвайному депо встановили новий котел. Завдяки чому з вугілля перейшли на деревину. Котел простий у технічному плані, тому недорогий, але дуже ефективний у роботі. З його допомогою обігріваємо приміщення трамвайного депо, гуртожиток, а також підігріваємо воду. На інших господарських об’єктах запровадили електроопалення. Тож повністю відмовилися від послуг міського підприємства «Теплокомуненерго».
На даху тролейбусного депо встановлено сонячні колектори. Виготовили їх майстри підприємства. У сонячні дні на підігрів води гроші не витрачаються.
Майже мільйон гривень вдалося зекономити на підприємстві за рахунок упровадження енергозберігаючих технологій протягом осінньо-зимового періоду. «Планували використати кошти для подальшого запровадження енергозберігаючих новацій, — каже Володимир Бугайчук. — Однак ситуація змусила розпорядитися ними по-іншому. Несвоєчасне прийняття бюджету стало на заваді отриманню підприємством коштів за перевезення пільгових категорій населення. Щоб не залишати людей без зарплати, використали зекономлені гроші...»