Наша довідка: Іринка — онука відомого в області політика, заступника голови Рівненської обласної ради Валентина Івановича Кроки. Вона — учениця Рівненської гуманітарної гімназії, їй — 14 років.
— Уже цілих 14 років Конституція України дбає про забезпечення гідних умов життя громадян нашої держави, включаючи й їхні права, — розмірковує Іринка. — На превеликий жаль, досить часто люди нехтують прийнятими законами, знаючи, що від справедливого покарання їх врятують або депутатська недоторканність, або ж власні прудкі ноги і хитромудрий план. Судячи зі стану, в якому зараз перебуває Україна, так воно і відбувається насправді. Саме тому я вважаю, що необхідно внести деякі зміни до Конституції України, а саме: створити закон про збільшення кількості робочих місць задля зменшення чисельності безробітних; варто також звернути увагу на тих, хто завдає шкоду природі та культурній спадщині (найчастіше саме вони не відшкодовують завданих збитків, оскільки у більшості випадків залишаються невідомими для правоохоронців).
— А ще — раджу переглянути статтю 80-ту. Чому? Давайте краєм ока заглянемо до приміщення Верховної Ради України в момент засідання парламенту. Дорослі «тьоті» й «дяді», провідні люди держави, наче уперті дітлахи, відстоюють свої думки в кулачних бійках та в метанні яйцями на влучність. Кумедне видовище. Ось чому, на мій погляд, краще скасувати депутатську недоторканність. Може, тоді народні депутати схаменуться, замисляться над своєю поведінкою і згадають про український народ, який гостро потребує підвищення рівня життя.
Записала Олександра ЮРКОВА.
Рівне.