Сьогодні свій 70-літній ювілей святкує голова Кіровоградської обласної ради Микола Олексійович Сухомлин. За професією він — гірничий інженер, кандидат економічних наук, має два вчені звання — академіка Інженерної академії України, присвоєне йому у 1992-му, та академіка Академії економічних наук України — у 2006 році.
Хоча народився Микола Олексійович у Кривому Розі, свою трудову діяльність розпочав на Кіровоградщині — на посаді спочатку гірничого майстра, а потім начальника дільниці Кіровоградського гранітного кар’єру. Надалі з кіровоградським краєм доля поєднала його назавжди. Згодом очолював трудовий колектив Кіровоградського кар’єроуправління. А пізніше виробничу кваліфікацію гірничого інженера змінив на не менш важливу суспільно-громадську діяльність «інженера людських душ».
Поруч із ним було багато мудрих наставників, які вчили і підтримували. З часом він і сам став таким же вимогливим та справедливим учителем для тих, хто пізнавав непросту науку державної служби. Науку працювати для людей і служити їх інтересам.
До керівництва Кіровоградською областю Микола Сухомлин прийшов у 1990 році. Звідтоді двічі був головою облвиконкому, представником Президента в області, нині вже втретє очолює обласну раду.
Редакція «Голосу України» щиро вітає Миколу Олексійовича Сухомлина з ювілеєм і зичить йому успіхів у всіх справах, життєвого оптимізму та доброго здоров’я ще на довгі роки!