Стало доброю традицією щороку, напередодні Дня державного службовця, проводити спартакіаду. Цього разу керівники облдержадміністрації і обласної ради, районів, начальники та представники управлінь, інших структурних підрозділів та служб Закарпатської області зібралися на стадіоні села Пийтерфолво Виноградівського району, аби проявити себе у різних видах спорту.

— Облдержадміністрація та обласна рада визначили пріоритет — здоровий спосіб життя, — сказав голова облдержадміністрації Олександр Ледида, вітаючи учасників змагань. — Максимальна увага буде приділена відбудові та зведенню спортмайданчиків, відповідних закладів по всій області.

Цікаво, що того дня на стадіон вийшли майже 600 держслужбовців, поділених на 22 команди. Грали у футбол, волейбол, настільний теніс, швидкість і силу мали змогу проявити у легкій атлетиці, перетягуванні каната, спритність — у шахах та шашках, повідомили «Голосу України» в прес-службі ОДА. Приміром, збірна обласної державної адміністрації з футболу перемогла команду райдержадміністрацій із рахунком 1:0.

«Гра та її результат були чесними, — наголосив спортивний оглядач Степан Селменський. — Ніхто не піддавався, незважаючи на посади, не здавав позицій. Але збірна обласної державної адміністрації була краще підготовлена як технічно, так і фізично, тож справедливо і чесно перемогла... Спартакіада повністю підтвердила своє призначення, зокрема, масовістю. Влада не лише задекларувала пріоритет здорового способу життя, а й підтвердила це власним прикладом. Головне — це участь, а не перемога.

Так, у командному заліку перше місце посіла збірна обласної державної адміністрації, друге — Перечинського, а третє — Міжгірського району. Олександр Ледида вручив нагороди переможцям.

 

Закарпатська область.