Це слушне зауваження героя мультфільму, пса Шаріка, сьогодні актуальне і для споживачів Донецької області. Правда, якщо для чотирилапого друга головним аргументом була кількість кісток у шматку, то для покупців — ціна. А вона, як свідчить аналіз обласного управління із контролю за цінами, в магазинах нижча, ніж на ринках. Середня вартість кілограма яловичини І категорії в організованій торгівельній мережі — близько 37 гривень, свинини — 41 гривня, курятини — близько 18 гривень. Тоді як на ринках ці продукти продаються в середньому на півтори-дві гривні дорожче.
Протягом останніх трьох місяців ціни на основні продукти харчування на ринках Донецької області залишалися стабільними, а в деяких випадках навіть знизилися — наприклад, на молочні продукти. Проте це пов’язано із сезонністю та збільшенням виробництва молока в приватних господарствах. І в магазинах, і у приватників літр молока коштує однаково — близько 6 гривень. А от за домашню сметану на ринку правлять удвічі більше — 30—40 гривень за кілограм, тоді як магазинна обійдеться в 15—18 гривень. Незмінною залишається ціна на курячі яйця — близько п’яти гривень за десяток. І рафіновану олію в магазині, й нерафіновану — на ринку — можна придбати за 11 гривень за літр. В організованій торгівлі дещо вища ціна на вершкове масло — близько 48 гривень за кілограм, тоді як на базарі — на 5 гривень дешевше.
Із сезонних овочів і фруктів найбільшу динаміку до зниження вартості демонструють огірки: за місяць ціна впала втричі — до 2,5 гривні за кілограм. Інші овочі також подешевшали з початку літа, хоча й не так суттєво. Кілограм капусти на донецьких ринках можна купити за 3—4 гривні, цибулі — за 8—10, моркви чи буряка — за 8, картоплі — за 5 гривень. Падіння курсу євро ніяк не позначилося на ціні імпортних товарів повсякденного вжитку, як-то прального порошку, зубної пасти тощо. Продавці не бажають відмовлятися від додаткових прибутків.
За даними обласного управління статистики, середня номінальна заробітна плата на Донеччині у квітні становила 2448 гривень — це на 3,6 відсотка більше, ніж у попередньому місяці.