Значення соціального діалогу, який є важливим елементом розвитку демократії та соціально-трудових відносин, дуже зросло. Саме нині, коли розробляються такі стратегічні довгострокові документи, як Податковий та Бюджетний кодекси, приймається програма соціального й економічного розвитку нашої країни, формується бюджет на 2011 рік, Генеральна угода, соціальний діалог за участю роботодавців, профспілок та влади має набувати реального, а не декларативного змісту, ефективно впливати на соціально-економічну політику в державі.
У цьому контексті особливої актуальності набуває питання встановлення скоординованих і погоджених взаємовідносин між самими організаціями роботодавців. Ці питання обговорювали на засіданні ради Об’єднання організацій роботодавців України.
Організації роботодавців погодилися з тим, що сьогодні необхідно об’єднувати зусилля всіх учасників соціального діалогу, долати непотрібну конкуренцію і з кожного гострого питання трудових відносин, соціально-економічного розвитку формувати сильну, професійну, погоджену позицію. Усі проблеми у трикутнику «профспілки—роботодавці—уряд» мають вирішуватися не шляхом конфронтації чи дестабілізації, а на основі рівно-правного цивілізованого партнерства, дієвого зворотного зв’язку.
На засіданні ради ООРУ було прийнято рішення прийняти до складу об’єднання десять нових структур — організацію роботодавців Хмельницької області, Запорізьку обласну федерацію роботодавців, організацію роботодавців «Рівненщина», Асоціацію суднобудівників України «Укрсудпром», Українську аграрну конфедерацію, Міжрегіональну спілку рибогосподарських об’єднань та підприємств «Південьрибцентр», Асоціацію ливарників України, Асоціацію інженерів України, Українську лігу молодих підприємців.
Голова ООРУ Анатолій Кінах наголосив, що Об’єднання організацій роботодавців України відкрите для вступу всіх структур, які прагнуть ефективно працювати щодо подальшого соціально-економічного розвитку країни. Він окреслив коло першочергових завдань: удосконалення українського законодавства із соціального партнерства, гідне представництво роботодавців у фондах державного соціального страхування, відновлення принципу рівноправної участі роботодавців у діяльності фондів тощо.