Міністерство охорони здоров’я Криму розпочало створення мережі соціальних аптек. У неї ввійдуть дві базові установи і 40 аптечних пунктів. За словами міністра охорони здоров’я Сергія Донича, нині місцева влада готує список установ, на базі яких створять такі аптеки. Однак не всі регіони підготували інформацію. «Якщо в когось не буде виходити, попрощаємося з керівниками», — пригрозив С. Донич.
Соціальні аптеки в першу чергу будуть призначені для інвалідів і учасників бойових дій. Можливо, через них також поширюватимуть інсулін.
Податківці вилучили павичів
Податківцям Феодосії відпочивальники по телефону повідомили про здійснення незаконної комерційної діяльності. Біля одного з феодосійських санаторіїв усім бажаючим пропонували за гроші фотографуватися з екзотичними птахами.
Як з’ясували співробітники податкової міліції, заповзятлива дама за 10—20 гривень дозволяла гостям міста сфотографуватися з павичами. Якихось дозвільних документів у підприємниці не було.
У громадянки вилучили двох павичів, оцінених у дві тисячі гривень. Умови утримання птахів і поводження з ними були незадовільні. За цим фактом буде ухвалено рішення відповідно до чинного законодавства.