Дорогі друзі!
Прийміть найщиріші вітання із Днем молоді.
Це свято, в якому на нинішньому етапі нашого розвитку символічно поєднані творчі устремління Української держави з життєствердними прагненнями найактивнішої, найзавзятішої, наймобільнішої суспільної верстви, з її романтичним натхненням, молодіжним ентузіазмом, нестримною енергією, невичерпним запасом рушійної сили.
У тому поєднанні чітко окреслена їхня історична взаємозалежність: сьогодні Україна, як ніколи, відчуває потребу в креативній потузі молодого покоління, його громадянському сумлінні, ґрунтовних знаннях, наполегливій цілеспрямованості, житейських талантах. Навзамін, молодь справедливо очікує на безсумнівну й всебічну підтримку з боку рідної держави при реалізації всіх своїх планів і сподівань.
Одним із найважливіших завдань нашого сьогодення якраз і є відповідальна робота над гармонізуванням, пошуком найбільш оптимального та ефективного виміру цих взаємин. І всі ми свідомі того, що успіх у цій справі неодмінно ознаменується вагомими загальнонаціональними набутками, досягненнями й перемогами.
Усвідомлюючи особливу значущість цієї проблеми, Верховна Рада України серед пріоритетних напрямів своєї діяльності завжди виокремлювала молодіжну сферу. Вона робитиме все від неї залежне для якнайшвидшого розв’язання таких животрепетних питань, як забезпечення доступності освіти, працевлаштування, соціальної захищеності, створення умов для змістовного дозвілля молоді, здорового способу життя. Результатом тієї роботи має стати глибока впевненість молодого покоління українців у своєму щасливому завтрашньому дні.
Переконаний, вже в найближчому майбутньому Україні вдасться вирішити продиктовані обставинами й часом численні проблеми. Як переконаний і в тому, що суспільні зміни на краще відбуватимуться за вашої безпосередньої й найактивнішої участі — творців заможної, процвітаючої, європейської держави.
Успіхів вам завжди і в усьому, творчого натхнення, великих звершень, миру та оптимізму!
Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.