Учора в Києві в Головному військовому клінічному госпіталі військові стоматологи безплатно провели дентальну імплантацію 60 ветеранам Великої Вітчизняної війни. Захід відбувся в рамках Всеукраїнської благодійної акції асоціації імплантологів України «Якість життя для наших батьків».
Президент об’єднання військових стоматологів України Рафік Камалов розповів «Голосу України», що метод дентальної імплантації дає змогу істотно поліпшити якість життя. «Імплантат — це, умовно кажучи, корінь зуба, на його основі можна здійснити протезування», — роз’яснив лікар. Цю акцію було розпочато наприкінці травня в Сімферополі. Тоді кільком ветеранам вживили імплантати, на основі яких потім здійснили зубопротезування. Тепер люди можуть нормально їсти! За словами Рафіка Камалова, для ветеранів ця акція безкоштовна. Адже без допомоги спонсорів та медиків пенсіонери навряд чи відважаться на такі операції — один такий імплантат коштує близько 120 доларів. Військові стоматологи сподіваються, що акція «Якість життя для наших батьків» продовжиться у всіх обласних центрах країни.
На знімку: (на передньому плані) президент асоціації імплантологів України Ярослав Заблоцький, Рафік Камалов та начальник Головного військового клінічного госпіталю Михайло Бойчак.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.