Футбол. Ми стали свідками фантастичної розв’язки заплутаної ситуації в групі С. Тут ми констатуємо вимучену перемогу збірні Англії. Хоча вона могла бути переконливішою. Але англійці, котрі прокололися на старті, були безмежно щасливі й мінімальній перевазі в один м’яч.

Утім, їхній наставник італієць Фабіо Капелло вважає, що його команда загалом зіграла цілком пристойно. «Мої підопічні діяли дуже добре, створили багато моментів, але не змогли вдруге вразити ворота суперника, — зазначив він. — Безумовно, рахунок був хитким, і ми могли залишитися ні з чим наприкінці зустрічі, але цього не сталося. Наша команда має сильний дух. Я дуже щасливий, що вона знову зіграла так, як раніше. Ми продовжуємо свій шлях на турнірі. Тепер можемо зіграти з будь-яким суперником, бо після виходу з групи скинули з себе весь зайвий тягар, який заважав нам». Збірні США й Алжиру перед початком очного двобою претендували на вихід із групи. Тому з перших хвилин заграли жваво в атакувальному стилі, либонь, думаючи насамперед про результативну атаку. В першій половині зустрічі алжирці більше контролювали м’яч. Натомість американці створили більше гострих моментів. В одному з епізодів Демпсі навіть уразив ворота суперника, але лайнсмен зафіксував досить спірний офсайд.

На відпочинок команди пішли за «сухої» нічиєї. У другому таймі суперники почали діяти значно обережніше, розуміючи, що один гол може стати вирішальним і вивести когось до 1/8 фіналу чемпіонату. Так у підсумку і сталося. Активний Лендон Донован уже в доданий час приніс американцям — хлопцям вольовим і мужнім — бажану перемогу і путівку до плей-оф.

«Мої хлопці доклали чимало зусиль для перемоги. Вони не здаються ніколи, — вважає тренер збірної США Боб Бредлі. — Вони наполегливо намагалися вразити ворота суперників. Через це їм довелося грати досить відкрито».

Слід сказати, що спершу у виконанні ганців і німців ми спостерігали футбол приблизно рівних команд. Але були й особливі мотиви: якщо африканці вийшли добиватися нульового рахунку, то німцям вкрай необхідною була перемога. Так і сталося: збірна Німеччини свого добилася, вигравши мінімально. Однак і команда Гани залишилася задоволеною. Більше того, в 1/8 фіналу вона уникла «побачення» з англійцями. Виходить, що поразка для ганських футболістів виявилася... вигіднішою від перемоги.

Ну а Німеччині, як і належить грандові, не личило опускатися нижче власної гідності. І вона задовольнилася першим місцем. Хоч би як абсурдно це звучало...

В іншому поєдинку в цій групі збірна Сербії протягом години мала переконливіший вигляд, ніж її суперник, переважаючи його за багатьма компонентами. Однак найголовнішого зробити — забити австралійцям — балканцям так і не вдалося.

Після перерви була захоплива боротьба. Футболісти Австралії двічі влучили у ворота Стойковича. Серби відповіли також двома забитими м’ячами. Але в одному випадку взяття воріт арбітр з Уругваю Горге Ларріонда не зарахував, зафіксувавши положення «поза грою». Розлючений тренер сербів Радомир Антич порадив рефері до його країни і носа не показувати. У підсумку Австралія перемогла, але зуміла посісти лише третє місце в групі, пропустивши до плей-оф Гану.

 

Фото з сайту Sports. yahoo. com.

 

Табло чемпіонату

ПАР. ЧС-2010. Фінальна частина. Груповий раунд. 3-й тур. 23 червня.

Група C. Словенія — Англія. 0:1. Порт-Елізабет. «Нельсон Мандела Бей». 36 893 глядачі. Гол: Дефо, 23.

США — Алжир. 1:0. Преторія. «Лофтус Версфелд». 35 827 глядачів. Гол: Донован, 90+1. Вилучено Антара Ягья (Алжир, 90+3, дві жовті картки).

У 1/8 фіналу зустрічаються: 

США — Гана (26 червня), 

Німеччина — Англія (27 червня).