Аби місцева влада враховувала інтереси бізнесу, підприємці повинні об’єднатися і займати активну громадянську позицію. 
Таку думку висловила заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель на засіданні Київського клубу підприємців. «Через те, що підприємці розрізнені, не прагнуть об’єднуватися, разом працювати і слухати одне одного, місцева влада не бере бізнес до уваги. І так скрізь, не тільки в Києві. Це не минеться саме по собі. Ми повинні разом змінити цю ситуацію», — зазначила екс-голова Держкомпідприємництва України.
За словами Олександри Кужель, бізнес повинен відкинути політичну апатію і брати участь у процесі формування місцевої влади. «Підприємці незадоволені місцевою владою, але на мої запитання, навіщо вони таку вибрали, я чую одне — ми не ходили на вибори. Однак це те саме, що віддати свій голос небажаній партії чи кандидату. Потрібно ходити на вибори і обирати думаючи, усвідомлюючи, до чого це призведе. Скоро у всіх нас буде шанс вибрати ту місцеву владу, яка б служила нашим інтересам», — розповіла вона.
На її думку, малий і середній бізнес — це потужна сила, яка спроможна змінити ситуацію не тільки на місцях, а й у державі загалом. Як приклад конструктивного діалогу влади і бізнесу Олександра Кужель навела створення робочої групи з доопрацювання проекту Податкового кодексу під керівництвом віце-прем’єр-міністра та голови партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, до якої увійшли не тільки представники роботодавців та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів, а й громадські організації підприємців зі всієї України. Також вона зазначила, що існує практика постійних консультацій віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка щодо рішень уряду з представниками бізнесу. «Це сигнал того, що не всім байдуже до нашої думки. Нас готові слухати, нас підтримують. Тому головне завдання підприємців на даному етапі — активно включатися в процес реформування економіки України та перетворення країни», — заявила заступник голови «Сильної України». Вона також зазначила, що «Сильна Україна» відкрита для всіх охочих приєднатися до реалізації проекту розвитку держави.
Підготувала Ірина ХМЕЛЬНИЦЬКА.