Колективу Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти до гостей не звикати. Та того дня вони були незвичні. У стінах одного з найкращих профільних закладів країни проходив завершальний тур Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2010» в номінації «Математика».

Фахівці з усіх регіонів, наче дітлахи, презентували свої доробки, писали контрольні (тести), демонстрували розгорнутий конспект уроку з теми, визначеної жеребкуванням. Хвилювання вчителі стримували, а ось прагнення перемогти, показати себе якнайкраще приховати не вдавалось.

Надто на відкритих уроках, які конкурсанти давали в муніципальному колегіумі.

У результаті чесної безкомпромісної боротьби за пальму першості лауреатами конкурсу стали: Олександр Морозов (Житомир), Тетяна Сапачова (Дніпропетровськ), Ніна Шевчук (Старокостянтинів, Хмельниччина), Інга Павлова (Новобузьке, Миколаївщина).

А вчителем року в номінації «Математика» став Олександр Крижанівський (Харків). Його педагогічне кредо: «Чесність — найкраща політика».

В інших номінаціях, проведених у Луцьку, Ужгороді, Харкові та Херсоні, переможцями стали: Ольга Гравс, учитель географії (Мукачеве), Ірина Гращенкова, правознавство (Миколаїв), Світлана Матвійчина, хімія (Чернівці), Юлія Приходько, вчитель трудового навчання (Полтава).

Відповідно до указу Президента України переможцям буде присвоєно почесне звання «Заслужений учитель України».

Переможцям конкурсу виплачено грошову винагороду — 5 тисяч гривень кожному.