Так-так — на Львівщині, а не в горах Криму. Бо саме таку назву має один із найкращих санаторіїв відомого в Україні та за її межами місцевого курорту.

— Наш санаторій не тільки квітне, а й лікує, — усміхається головний лікар «Лаванди» Степан Черкес (на знімку), — адже моршинська мінеральна вода запашна, смачна та корисна. Завдяки цій цілющій водичці виліковуються навіть такі задавнені хронічні хвороби, як гепатити, панкреатити, холецистити, холангіти та багато інших. І все це, зазначу, в поєднанні з висококваліфікованим медичним персоналом, комфортним проживанням і якісним дієтичним харчуванням, з лікувально-оздоровчими процедурами (приміром, масажем, різноманітними інгаляціями) безпосередньо в корпусі санаторію.
А головний лікар бальнеологічної лікарні «Моршинкурорту» Євген  Слободян розповів, що в його оздоровниці хворі отримують такі процедури, як ручний та підводний масажі, електрофорези, аплікації озокериту, цілющі ванни, аерозолі для дихальних шляхів, роблять кишкові зрошення (очищення кишечника) тощо. Крім того, просто в бальнеолікарні можна придбати курсівку чи путівку з відповідним лікуванням.
Для усіх бажаючих курортників (а тут можна почути молдовську й білоруську, мови країн Балтії) організовуються екскурсії в Карпати та до пам’яток історії, навіть форель можна повудити в одному з гірських озер.
Олекса ВАЩЕНКО, журналіст.
На знімку ліворуч: корпус санаторію «Лаванда».
Фото автора.