У Кіровоградській області СБУ викрила схему закупівель зерна, за якою державі було завдано збитків на понад три з половиною мільйони гривень.

Нині за матеріалами управління СБУ прокуратурою області порушено кримінальну справу проти службових осіб одного з хлібоприймальних підприємств Кіровоградщини. Суть схеми полягала в тому, що керівники підприємства склали та видали низці товариств з обмеженою відповідальністю підроблені документи про отримання на зберігання від цих підприємств близько двох з половиною тисяч тонн зерна пшениці 2-го класу, що нібито належить Аграрному фонду України. Проте насправді зерно на склад не завозилося.
У результаті цих оборудок державі завдано збитків на загальну суму понад 3,5 мільйона гривень. А тим часом, як повідомляє головне управління статистики в області, на початок нинішнього місяця у зерносховищах, на зернопереробних та в сільськогосподарських підприємствах (крім малих) Кіровоградщини зберігалося 267,9 тисячі тонн зерна (на 25,5% менше порівняно з відповідним періодом минулого року), у тому числі пшениці — 131,7 тисячі тонн (на 9,6% менше).