Учора в Дніпродзержинську вибухом, що призвів до пожежі, було пошкоджено під’їзд житлового будинку. 71-річна жінка загинула від отруєння чадним газом, дев’ятеро сусідів потрапили до лікарні. Ще четверо мешканців будинку звернулися по медичну допомогу, але від госпіталізації відмовилися.

Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУ МВС в Дніпропетровській області, сталося це о четвертій ранку у чотирьохповерховому цегляному житловому будинку №4 по вулиці Сировця, в самому центрі Дніпродзержинська. Пошкоджено міжкімнатні стіни та перекриття між другим та третім поверхами, а також вікна. У пошкодженому під’їзді — 11 квартир, у яких мешкало 14 осіб. 25 мешканців першого і другого під’їздів евакуйовані. Як стало відомо кореспонденту «Голосу України», людей поселили в готелі, міська влада надала їм першу допомогу.

Згідно з інформацією, яка прозвучала на спільному засіданні міського і обласного штабу з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, вибух спричинив своїми діями мешканець квартири №18, розташованої у другому під’їзді на другому поверсі. Природу вибуху встановлюють експерти. Наразі відомо, що чоловік, який мешкав у цій квартирі, — кандидат хімічних наук, працівник Дніпропетровського хіміко-технологічного університету вдома проводив хімічні досліди. Він помер у лікарні.

Слідчий відділ Дніпродзержинського міського управління міліції за фактом порушення встановлених законодавством правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людини та майнову шкоду в особливо великому розмірі, порушив кримінальну справу, повідомили у прес-службі прокуратури області.