Ці кошти буде спрямовано на будівництва двох блоків Хмельницької АЕС. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, перебуваючи з робочою поїздкою в Хмельницькому.
За повідомленням прес-служби першого заступника глави парламенту, під час відвідин Хмельницької макаронної фабрики він зауважив, що ці два мільярди доларів, які надійдуть до області, будуть для неї серйозною економічною підтримкою. Водночас А. Мартинюк висловив занепокоєння тим фактом, що темпи зростання промисловості, будівництва, сільського господарства на Хмельниччині відстають від загальнодержавних, тому це не може не позначитись на рівні життя подолян. При цьому він навів невтішні дані: «За рівнем заробітної плати область посідає двадцяте місце в державі. Не вдається подолати і зарплатний борг у 24 мільйони гривень».
Завітавши до Хмельницького центру підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, перший заступник глави парламенту наголосив, що на митницю покладені серйозні завдання стосовно наповнення державного бюджету, тож практично щодня керівництво служби звітує про свою роботу. «Добре виконати її зможуть лише професіонали», — заявив А. Мартинюк під час зустрічі з колективом Хмельницького центру. «Цей заклад вважається одним із кращих у митній системі. За час його існування тут пройшли підготовку двадцять тисяч митників. Кожен, хто вперше одягає митну форму, обов’язково розпочинає свою професійну кар’єру із навчання в центрі, й тільки ті, хто успішно складе іспит, будуть допущені до роботи», — зазначив він.
Під час зустрічі йшлося, зокрема, про те, що відтепер матеріальна база навчального закладу поповниться ще кінологічним центром, який буде переведений до Хмельницького з Одеси. На його базі тренуватимуть собак, котрі працюватимуть не тільки на митниці, а й на кордоні та в міліції.