Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Мексики в Україні пані Беренісе Рендон Талавера (на знімку).
Під час зустрічі сторони наголосили на існуванні значного потенціалу двосторонньої співпраці в економічній та гуманітарній сферах, і висловилися за активізацію політичного діалогу.
«Україна надає важливого значення поглибленню взаємин між нашими країнами та народами», — заявив В. Литвин і висловив сподівання, що робота посла сприятиме поглибленню україно-мексиканської співпраці. Керівник парламенту висловив думку, що Україна є цікавою для Мексики і навпаки. «Відстань не повинна заважати співробітництву», — додав він.
Серед перспективних напрямів двостороннього співробітництва В. Литвин назвав, зокрема, авіабудівну галузь.
Сторони приділили значну увагу питанню активізації міжпарламентської співпраці. Посол повідомила, що у Національному Конгресі Мексиканських Сполучених Штатів створено групу з міжпарламентських зв’язків з Україною, і передала Голові Верховної Ради України список парламентаріїв, які до неї увійшли.
В. Литвин повідомив, що в українському парламенті відповідну групу дружби створено рік тому. Голова Верховної Ради України вважає за необхідне запропонувати групам дружби провести зустріч і окреслити план співпраці. «Групи дружби повинні відігравати роль локомотива у розвитку україно-мексиканських взаємин», — підкреслив він.
В. Литвин також запропонував провести обмін візитами на рівні керівництва Верховної Ради України і Національного Конгресу.
Також учора глава українського парламенту зустрівся з віце-спікером Кнесету Держави Ізраїль Алексом Міллером (на знімку).
Прес-служба  Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.