ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

У вересні 2010 року виповнюється 350 років з дня заснування міста Тростянця — одного з мальовничих куточків північно-лівобережної України, що органічно поєднує в собі ошатні краєвиди природи, чисті озера та унікальні пам’ятки архітектури. Тростянець має давні традиції в галузі харчової, переробної, деревообробної та машинобудівної промисловості, є важливим залізничним та автомобільним транспортним вузлом.
Враховуючи цю знаменну подію, особливий внесок міста в економіку нашої держави та заслуги перед Україною, Верховна Рада України постановляє:
1. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 350-річчя заснування міста Тростянця Сумської області, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та ветеранів праці;
у двотижневий строк після утворення зазначеного організаційного комітету затвердити план заходів щодо відзначення 350-річчя заснування міста Тростянця, а також вирішити в установленому порядку питання щодо організаційного, матеріально-технічного, фінансового та іншого забезпечення цих заходів.
2. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, пов’язаних з відзначенням 350-річчя заснування міста Тростянця, організувати тематичні теле- та радіопередачі, присвячені цій визначній події.
3. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені 350-річчю заснування міста Тростянця;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 350-річчю заснування міста Тростянця.
4. Рекомендувати Сумській обласній раді та Тростянецькій міській раді здійснити необхідні заходи щодо відзначення 350-річчя заснування міста Тростянця.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 15 червня 2010 року.
№ 2336-VІ.