Співробітники служби боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, затримали студента, який займався поширенням дитячої порнографії. Замовників підприємливий хлопець шукав через Інтернет та послугу «телетекст» на одному з центральних каналів. «Найбільша колекція кіно. Доставка поштою» — оголошення приблизно такого змісту найчастіше розміщують розповсюджувачі відео порнографічного характеру. Замовлення приймаються телефоном, диски записуються та доставляються клієнтові поштою або кур’єром.
За словами заступника начальника управління з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області Андрія Небитова, за такою само схемою діяв 23-річний студент із Запоріжжя. Кілька відправлень із відеопродукцією він надіслав і до Донецька. Посилки потрапили до поля зору міліції. Правоохоронці встановили замовника, а потім вийшли і на відправника. Молодого чоловіка затримали в рідному місті. Встановлено шість фактів розсилання незаконного відео, хоча це далеко не повний перелік, упевнені правоохоронці. У підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку та архіви. Нині фігурант справи утримується в слідчому ізоляторі Донецька. Слідство триває.
А от мешканець Шахтарська організував збування порнопродукції через оголошення в газеті. Бажаючі отримати фільм мали відправити на вказаний рахунок певну суму грошей. Серед тих, хто відгукнувся, були і п’ятеро мешканців Горлівки, всі — молоді люди до 30 років. Через них і вдалося вийти на організатора «бізнесу». Стосовного нього порушено кримінальну справу.
Суд  визнав Героя Степана Бандеру «двічі негероєм»
Донецький апеляційний адміністративний суд у середу виніс рішення у «справі Степана Бандери». Два дні поспіль суд розглядав скарги 23 громадян, які не погодилися з рішенням Донецького окружного адміністративного суду, — ця установа визнала незаконним указ Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Апеляційний суд залишив скарги без задоволення. Рішення суду нижчої ланки залишається чинним.
Ініціатором позбавлення ідеолога українського націоналістичного руху звання Героя став донецький юрист Володимир Оленцевич. Позивач обгрунтовував свої вимоги тим, що звання Героя України присвоюється лише громадянам України, а Бандера ним не був. На тій само підставі окружний адміністративний суд пізніше визнав незаконним указ про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу. До апеляційної інстанції рішення по Степану Бандері оскаржили понад два десятки громадян, у тому числі — екс-Президент Віктор Ющенко, народний депутат Анатолій Матвієнко, лідер Всеукраїнської організації «Свобода» Олег Тягнибок, онук голови проводу ОУН Степан Бандера-молодший та інші. Останнього в суді представляв адвокат із Росії Роман Орєхов. Представники відповідача — Президента України — до суду не з’явилися і попросили розглянути справу без їхньої присутності. Автори апеляцій наполягали на проведенні історико-правової експертизи, яка б встановила правомірність президентського указу. Суд відхилив цю пропозицію.