На одному з подвір’їв села Люшневате Голованівського району від вибуху невстановленого предмета четверо дітей отримали травми різної тяжкості. Одна дівчинка дорогою до лікарні померла.
Повідомлення про трагедію надійшло до Голованівського райвідділу міліції у понеділок увечері. На місце події терміново виїхали оперативні групи районного та обласного управлінь внутрішніх справ, фахівці науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області та реанімаційний автомобіль обласного територіального центру екстреної медичної допомоги.
Як розповів господар обійстя, у нього в гостях перебували троє онуків. Двоє братиків — трьох та одинадцяти років та їхня семирічна сестричка гралися на подвір’ї. Згодом до них приєдналася сусідська дівчинка. У момент, коли дітлахи перебували біля господарських приміщень, пролунав вибух. Усі четверо отримали поранення, у семирічної Юлі вони виявились несумісними з життям. Її старший брат з численними рваними ранами тіла у важкому стані перебуває в реанімації районної лікарні. Перевезти його до Кіровограда поки що неможливо: транспортуванню дитина не підлягає. Молодший братик із численними рваними ранами тіла доправлений до дитячої обласної лікарні. Сусідка — дев’ятирічна Іринка — фізично постраждала найменше: їй видалено осколок в області живота і дозволено лікування за місцем проживання. Однак дитина перебуває у вкрай важкому психологічному стані.
Причину страшної пригоди встановлюють експерти. Залишки вибухового пристрою вилучено, експертизу проводять в одному з науково-дослідних центрів за межами області. Припущення про те, що це смертоносні залишки минулої війни, на даний час не знайшло свого підтвердження.