На Рівненщині зафіксовано два випадки самогубства юнаків. Одна із трагедій сталася у Млинівському районі, де добровільно пішов із життя чотирнадцятирічний Володимир С.
Другий випадок, коли у хліві в бабусі повісився шістнадцятирічний Олександр Ч., прокоментували у відділі зв’язків із громадськістю УМВСУ в Рівненській області. Коли юнак із села їхав до міста Радивилів до бабусі, в автобусі слідчий сказав йому, що, мовляв, у того «засвітився» чужий телефон, запропонував прийти до дільничного інспектора і дати пояснення. Сашко так і вчинив: написав, що підібрав мобільний у траві біля кафе, де була бійка. Він не знав тоді, що один з учасників тієї бійки написав заяву про те, що у нього відібрали мобільний телефон. Потім Олександр Ч. відпросився в дільничного пообідати, а о 16-й годині обіцяв повернутися до відділка. Але юнак не прийшов у міліцію ні у призначений час, ні пізніше — його тіло було знайдено у хліві.
Начальник УМВСУ у Рівненській області генерал-майор міліції Олег Сало, коментуючи цю трагедію, сказав, що тиску на юнака під час спілкування з дільничним інспектором не було. Так це чи ні, з’ясовує прокуратура Рівненської області, яка вже проводить перевірки обох випадків самогубства юнаків.
Відкриють центр ділової активності
Ініціював його створення голова Рівненської ОДА Василь Берташ. На базі центру функціонуватимуть консультаційний, ресурсний, дозвільний та інвестицій регіональні центри, а також сучасні зали для перемовин і постійно діюча виставка, яка презентуватиме Рівненщину. Отримати допомогу тут зможуть і бізнесмени-початківці, і досвідчені підприємці. Центр ділової активності планують розмістити поруч з ОДА — у колишньому приміщенні обласного КП «Рівневідеокіно», попередньо реконструювавши його.