Таку думку під час учорашнього брифінгу висловив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
«БЮТ наполягатиме, щоб відбулися вибори не лише до районних рад, а й до міської ради та київського міського голови. Тоді кияни винесуть вирок попередній владі й оберуть нову», — сказав заступник глави парламенту.
Також він зазначив, що нині завершується процес зміни «молодої команди Черновецького на нову команду Партії регіонів». До того ж парадокс цієї зміни полягає в тому, що вона відбувається «полюбовно». «Складається враження, що за домовленістю столичний міський голова разом зі своєю командою освоюватиме «чесно» зароблені гроші, а нова команда, яку ніхто не уповноважував на керівництво містом, далі працюватиме, оскільки в Києві не планується проводити вибори», — зазначив М. Томенко.
У зв’язку з цим він повідомив, що тільки-но розпочнеться сесія, БЮТ вимагатиме звіту від Генпрокуратури і Кабміну щодо зловживань київською міською владою. «Ми теоретично чуємо, що Київ розкрадений, але цікаво, хто його розкрав і хто має відповідати за це», — зауважує М. Томенко.
Заступник Голови Верховної Ради прокоментував анонсовану народним депутатом Давидом Жванією появу депутатської групи «Право вибору». «Цілком очевидно, що вони ні на що не впливатимуть. Буде одна депутатська група чи дві, але вони все одно віддаватимуть свої картки, а чергові натискатимуть на кнопки», — вважає він. А критична ситуація в парламенті, за його словами, може виникнути тоді, коли в коаліції буде 300 осіб. Тоді важко прогнозувати наслідки, оскільки можна автоматично змінювати Основний Закон, за винятком першого розділу Конституції. «20 статей першого розділу не можуть змінити 300 депутатів, їх можна змінити лише шляхом затвердження на референдумі», — підкреслив він.