«Якщо враховувати, що нинішній уряд розпочав роботу у винятково несприятливих умовах, то старт можна вважати нормальним», — зазначив Президент Віктор Янукович під час учорашнього розширеного засідання Кабінету Міністрів за участю Голови Верховної Ради Володимира Литвина, глав облдержадміністрацій та голів парламентських комітетів і фракцій.
На думку глави держави, влада, звітуючи про перші 100 днів роботи, насамперед має відповісти на запитання, чи відчули наші громадяни на практиці, що влада діє, що влада виконує свої обіцянки, що рівень життя наших людей поступово поліпшується. При цьому він закликав не зводити розмову лише до статистичних показників, котрі й справді свідчать, що ситуація в державі повільно, але все-таки поліпшується. 
«Людей хвилює, чи дають їм підстави задекларовані нами пріоритети соціально-економічного розвитку держави говорити про поступовий вихід з кризи, а отже — більш упевнено дивитися в завтрашній день. Їм не байдуже, чи стали суди справедливішими, чи поменшало хабарників? Чи лікування стало менш обтяжливим для бюджету родини, а вища освіта — більш доступною? Ось що турбує людей насправді», — сказав В. Янукович та додав, що тільки відповіді на ці запитання можуть бути критерієм оцінки діяльності влади.
Зазначивши конкретні кроки влади, Президент відзначив, що за цей час було розроблено держбюджет на 2010 рік, схвалено антикризову програму та налагоджено чітке управління державними фінансами, що, в підсумку, забезпечило прискорення темпів приросту промислового виробництва до 12,6 відсотка та дає можливість говорити про зменшення дефіциту бюджету з 11,4 відсотка ВВП у 2009 році до 5,3 відсотка у нинішньому. Далі В. Янукович зазначив, що він свідомо не називатиме показники збільшення зарплат та пенсій, оскільки потрібно враховувати, що країна перебуває в стані економічної кризи. «Як кажуть, ми повинні «затягти паски», але ми домовилися, що за рахунок багатих, а не за рахунок бідних», — сказав він і додав, що єдиний ефективний шлях підвищення соціальних стандартів — це стимуляція економіки, зокрема, підприємництва. Відтак глава держави чітко наголосив, що Податковий кодекс має бути не для податківців, а для промисловості, бізнесу, для людей та, виходячи з цього, зробив висновок, що у сьогоднішньому вигляді проект Податкового кодексу «не є збалансованим та потребує серйозного доопрацювання». В. Янукович вважає, що у такому вигляді цей проект не набере достатньої підтримки в парламенті. «Треба над ним працювати разом з Бюджетним кодексом настільки, наскільки можна збалансувати ці два найважливіші документи для життя країни», — сказав він та закликав главу уряду Миколу Азарова робити це «разом з громадськими організаціями, проводити громадські слухання, дослухатись до підприємців».
Прем’єр М. Азаров знову згадав уряд Тимошенко, зазначивши, що «планувалося провести більш швидкі зміни», однак цьому завадили «руїни, які залишили попередники». Він стверджує, що за річним обсягом виробництва ВВП державу відкинуто назад на 5 років, за інвестиціями в основний капітал — на 6 років, виробництвом промислової продукції — на 7 років, з будівництва — на 14 років. Крім того, нині «проти України провадяться 15 судових процесів, а загальна сума позовів більша, ніж увесь державний бюджет», — сказав прем’єр, та пообіцяв, що проведення закордонними фахівцями комплексного аудита діяльності попереднього уряду «дасть змогу не лише покарати казнокрадів, а й запобігти корупції в майбутньому». Утім, М. Азаров запевнив, що, незважаючи «на успадковані бюджетні дірки, реальний дефіцит на сьогодні зменшено до 1,5 відсотка від ВВП, а виконання бюджету переводиться в автоматичний режим». І ці позитивні тенденції вже помітили міжнародні рейтингові агенції, вважає прем’єр, зокрема, за останні 100 днів міжнародне рейтингове агентство «Стандарт енд пуз» вже тричі підвищувало рейтинги України та останнього разу визначило прогноз країни як стабільний.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин у своєму виступі відзначив, що бачить у таких заходах за участю Президента великий позитив, оскільки у такий спосіб «зміцнюється відчуття спільної відповідальності, спільного ліктя і причетності до тієї великої роботи, яка розпочинається в Україні щодо реалізації тих програмних засад, з якими виступив глава держави». Водночас він застеріг Кабмін від перебирання на себе повноважень Верховної Ради стосовно прийняття деяких законодавчих рішень та висловив думку, що в цьому питанні буде знайдено спільну точку зору.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.