Таким принципом от уже 15 років керується колектив Госпіталю Сітько-МРТ у Донецьку
П’ятнадцять років тому у шахтарській столиці з’явилася лікувальна установа нового типу. Тут немає черг і звичних рецептів на ліки. Тут немає стандартного підходу лікарів, які спеціалізуються на лікуванні окремих органів і систем організму. Тут медики терпляче вислуховують пацієнта, вникаючи навіть, на перший погляд, у незначні дрібниці. «Лікувати хворого, а не хворобу», — таким гіппократівським принципом керуються у Госпіталі Сітько-МРТ.
Олена (на знімку) приїхала з донькою Анею з Луганської області. Дитина, якій немає й трьох років, уже побувала не в одній лікувальній установі. Донецький госпіталь був чи не останньою надією.
— У вісім місяців в Ані виявили харчову алергію, — розповідає мама маленької пацієнтки. — Де ми тільки не лікувалися! Стоїмо на обліку в обласній лікарні, але поки що всі рекомендації не дали результату. Мучили висипи по всьому тілу, свербіж, безсоння. Після прийому жарознижуючого потрапили до реанімації. Були періоди, коли дитині були протипоказані практично всі продукти! Алергію викликало буквально все. Нам радили комп’ютерну діагностику, біодобавки. Все даремне. І тільки після курсу у Госпіталі Сітько настало поліпшення.
— Коли Аня приїхала до нас, жаль було на неї дивитися, — згадує лікар, кандидат медичних наук Оксана Журбій. — Дитина вся сочилася сукровицею й кров’ю. Всі суглоби, лікті, коліна, стопи — це була просто суцільна відкрита рана. Найменший дотик залишав слід. Для дитини це дуже боляче й важко. Рада, що ми досягли успіху в лікуванні цієї пацієнтки.
Кандидатська дисертація Оксани Журбій присвячена саме використанню методу МРТ. Серед пацієнтів лікаря бували навіть місячні малюки: зустрічаються патології, за які що раніше братися, то краще.
Довідка
Мікрохвильова резонансна терапія (МРТ) — сучасний, абсолютно безпечний метод немедикаментозного інтенсивного відновлення функціональних можливостей всього організму. Напевно, багато хто з нас чув про китайську медицину, де використовуються багатовікові знання про біологічно активні точки організму. Голковколюванням впливають на всі органи й системи людини. Отож автор методу МРТ, доктор фізико-математичних наук, професор Сергій Пантелеймонович Сітько довів, що, впливаючи на певні точки електромагнітними хвилями украй високої частоти, понаднизької інтенсивності, можна запустити механізм самовідновлення організму, закладений природою. Адже хвороба, за великим рахунком, — збій у роботі такого механізму.
— За 15 років Госпіталь Сітько-МРТ, відкритий за підтримки Донецької обласної державної адміністрації та Донецької міської ради, надав допомогу більш як 18 тисячам пацієнтів, — каже Микола Казаков, голова правління ЗАТ «Асоціація «Темп», до складу якої входить госпіталь. — Сьогодні це провідна медична установа, що використовує лікування методом МРТ. Амбулаторне лікування проводять висококваліфіковані лікарі, а його ефективність становить 75—90 відсотків.
Важливо те, що лікування названим методом не дає побічних ефектів — тоді як будь-які ліки, як відомо, мають значний список протипоказань. Крім того, лікарям МРТ вдається домогтися поліпшення стану пацієнта там, де традиційна медицина виявляється безсилою. Наприклад, у лікуванні проявів алергії у дітей і дорослих. Дуже досвідчений лікар Неля Крилова зазначає, що для тих, хто страждає на алергію, критичними є серпень-вересень — місяці, на які припадає пік цвітіння амброзії й ще багатьох бур’янів. Тому профілактичне лікування методом МРТ рекомендується пройти у липні, до початку цвітіння небезпечних рослин, але можна лікуватися й під час загострення.
За час роботи колектив госпіталю нагороджений почесними грамотами обласної державної адміністрації, міської ради, дипломами учасника численних ярмарків і форумів, у тому числі — ярмарку комп’ютерних технологій у Ганновері (Німеччина). Лікувальну установу визнано переможцем регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів». Але головна нагорода — визнання пацієнтів. Ось деякі з відгуків, написані за результатами лікування.
«Дуже боліла ліва нога, не могла підніматися сходами. Мучили головні болі. Зараз усе минуло. Дуже вдячна лікарю Катерині Вікторівні Лащевій за її доброту, увагу, ласку до хворих. Такої уваги у лікарні я не бачила. Катерина Григорівна, Донецьк».
«Заболіли у мене суглоби — ні сидіти, ні лежати. Кисті рук опухли, ходити не можу. Три місяці оббивав пороги сільської, районної та обласної лікарень. Ліків випив — не перелічити скільки. Але поліпшення не настало. Я приїхав сюди таким, що практично не міг рухатися, з неймовірними болями у тазостегнових суглобах, суглобах плечового пояса, кистей рук. А їду цілком здоровою людиною. І це завдяки моїй рятівниці — Тетяні Григорівні Величко. З повагою, Нікітенко, Дніпропетровська область».
«Страждав від бронхіальної астми. Були приступи. Турбували кашель, нежить під час цвітіння трав. Приймав різні ліки, та вони не знімали приступів. Після п’ятого сеансу лікування приступи астми зникли, після сьомого — не стало нежитю. Велике спасибі моєму лікарю Нелі Олександрівні Криловій. Щоб закріпити результат, повторю лікування. Сергій Дмитрович».
«Протягом п’яти років довго і безуспішно лікувався у хірургів, консультувався в онколога з приводу глибокої трофічної виразки правої гомілки. Пропонували ампутувати ногу. Одного разу ми з дружиною, вийшовши з лікарні, присіли на лавці і побачили обривок газети, де розповідалося про Госпіталь Сітько-МРТ. У вересні 2009 року я потрапив до лікаря Катерини Вікторівни Лащевої. Нині проходжу вже третій курс МРТ-терапії. Трофічна виразка зменшилася у розмірі, почала заживати. Госпіталь повернув мені до радості життя! Олександр Іванович Б.»
Редакція газети «Голос України» і Госпіталь Сітько-МРТ оголошують акцію для всіх передплатників газети. Кожний із вас, шановні читачі, може одержати 10-відсоткову знижку на лікування у госпіталі. Для цього достатньо показати у реєстратурі квитанцію про передплату на нашу газету.
Для тих читачів, кого зацікавила ця інформація, повідомляємо адресу й телефони Госпіталю Сітько-МРТ:
83114, м. Донецьк, проспект Визволення Донбасу, 4. Телефони: (062) 342-75-16, 311-52-38, (066) 270-23-54, (067) 621-94-43.
Крім того, з ініціативи Миколи Івановича Казакова та редакції «Голосу України» у рік 65-річчя Перемоги чотири ветерани війни отримали можливість пройти безплатний курс діагностики та лікування. Після закінчення курсу наші читачі поділяться своїми враженнями про сучасний метод лікування. Будьте здорові!
Фото автора.