Окрім власне парламентської роботи, народний депутат Олександр Рябека активно працює з виборцями Бабушкінського та Жовтневого районів Дніпропетровська. Тим паче, що великий обласний центр із розгалуженою інфраструктурою та його мешканці дуже часто потребують допомоги. Зокрема, ці райони Дніпропетровська славляться вищими та середньотехнічними закладами освіти, науково-дослідними інститутами, закладами культури, підприємствами різних сфер господарювання, тож кожен приїзд народного депутата завжди наповнений подіями, зустрічами та прийомами громадян. Бо, з огляду на такий стиль роботи, виборці також добре знають Олександра Григоровича та звертаються до нього по допомогу.
«Під час таких зустрічей я намагаюся вивчити громадську думку з різних питань, цікавлюсь, чи вірять вони у майбутні зміни на краще, їхньою оцінкою роботи органів місцевого самоврядування щодо надання муніципальних послуг, медичної допомоги та виконання міських і районних програм розвитку тощо», — зазначив О. Рябека.
А нещодавно знаковою подією для міста, за його словами, стало проведення святкових заходів з нагоди першої річниці створення Старокодацького осередку Школи козацького традиційного бойового мистецтва «Спас-Штурм». «Виховання свідомої патріотичної молоді України — це майбутнє нашої країни, — переконаний народний обранець. — Усі бажаючі — від наймолодшого до найстаршого — змогли випробувати себе в козацьких розвагах та посмакувати найсмачнішим козацьким кулішем».
Окрім того, було проведені заходи зі вшанування пам’яті жертв голодомору 1932—1933 років з покладанням квітів у Дніпропетровську, урочистості з нагоди Дня прикордонника та святкування 111-річчя з дня заснування Національної гірничої академії.
До слова, О. Рябека також очолює Дніпропетровський обласний «Комітет захисту України», до якого входять дев’ять політичних партій та близько двадцяти громадських об`єднань.
Парламентарій переконаний, що, працюючи пліч-о-пліч з органами місцевого самоврядування, представниками партійних організацій, депутатами місцевих рад, можливо досягнути позитивних результатів. Він ставить собі за мету вивчати потреби населення регіону та своєчасно реагувати на них, тобто постійно тримати руку на пульсі подій.