20 червня, відповідно до рішення Верховної Ради, у 104 населених пунктах відбулися позачергові вибори міських, селищних та сільських голів. У тім числі, на Кіровоградщині. Минулої неділі сільських голів обирали у Добрянці Вільшанського, Злинці Маловисківського та Попівці Онуфріївського районів.
Позмагатися за довіру виборців виявили бажання 12 кандидатів — по три у Злинці та Попівці й одразу шість у Добрянці. У перших двох селах очолювати громаду сільчани довірили, так би мовити, перевіреним кадрам. У Злинці впевнено перемогла Марина Яковлєва: її підтримали дві третини жителів села, які прийшли на вибори. А в Попівці сільським головою обрано Тетяну Селегей: за неї проголосували трохи більше половини виборців. Обидві у довиборчий період обіймали посади секретарів сільської ради, а фактично виконували обов’язки сільських голів.
До речі, суперниками Марини Яковлєвої й Тетяни Селегей були чоловіки. Однак земляки вирішили, що з непростими функціями керівництва громадою жінки справляться краще.
У Добрянці серед шести претендентів перемогу здобув Сергій Дульдієр: за нього проголосувало 30 відсотків населення, яке взяло участь у виборах. До останнього часу, тепер уже сільський голова, працював головним лікарем Вільшанської центральної районної лікарні.
 
Кіровоградська область.