ПРИВІТАННЯ

Шановний Валентине Олександровичу!
 
У переддень Вашого Ювілею подумки гортаючи книгу Вашого життя, де є такі яскраві сторінки, як освітянська і дипломатична, переконуєшся, що найповніше Ви розкрилися саме на посаді Керівника Апарату Верховної Ради України, якій віддано понад десять років.
Упевнений у тому, що не можна просто працювати на цій посаді. Керівником парламентського апарату треба Бути. Адже апарат — це надзвичайно складний організм, що складається з десятків, сотень унікальних фахівців, серед яких є кандидати і доктори наук, притому кожен працівник має неповторну індивідуальність, власну громадянську позицію. А якщо врахувати, що апарат обслуговує діяльність 450 народних обранців, які, сповідуючи різні, часом протилежні ідеали, виконують справді історичну місію щодо збереження незалежності і цілісності соборної України, то можна зрозуміти, яка відповідальність лежить на Ваших плечах.
Ви людина 
високоосвічена, 
і це Ваша
особиста заслуга.
Ви людина, 
    яка має характер, 
і у цьому 
Вам допомагає 
    життя.
І, нарешті, 
Ви людина людяна, 
    а це вже від Бога.
Тож прийміть, шановний Валентине Олександровичу, цього урочистого серпневого дня найкращі побажання міцного здоров’я Вам і Вашим близьким, всеосяжного щастя, здійснення найзаповітніших мрій.
І нехай високе ставлення до Вас усіх тих, хто з Вами щодня пліч-о-пліч працює, буде малою компенсацією за ті численні години, які Ви забираєте у сім’ї і щедро віддаєте службі — справді державній.
 
Із щирою повагою Голова  Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ.