Близько 200 мешканців Феодосії вийшли в понеділок на мітинг проти будівництва в місті зернового термінала. «Планується перевалка п’яти мільйонів тонн зерна на рік. Це — 550 вантажівок на день і три потяги. Водночас ні залізниці, ні розв’язки ніхто будувати не збирається — все навантаження ляже на інфраструктуру міста», — сказав один з організаторів акції Юрій Мініх.
За його словами, планується встановити 28 ємностей для зерна на 14 тисяч тонн кожна на березі моря та будівництво пірса завдовжки 900 метрів, що може знищити пляжі. «Я сумніваюся, що відпочивальники поїдуть до нас, дізнавшись, що тут стоїть на березі моря зерновий термінал», — зазначив Юрій Мініх.
Занепокоєння також викликає сусідство зернового термінала з нафтобазою. У зв’язку з цим місцеві жителі мають намір вимагати від міської влади скасування рішення про будівництво зернового термінала. У протилежному випадку городяни обіцяють проводити щотижневі мітинги під стінами Феодосійського виконкому. «Якщо далі вони не зважатимуть на городян, ми перейдемо до активних акцій протестів аж до перекриття дороги на «Буддеталь», якщо туди будуть щось завозити для будівництва термінала. Якщо треба буде, ми можемо й з моря перекрити підвезення будматеріалів», — заявили учасники акції протесту.