Шість працівників Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами УМВС України в Луганській області в супроводі восьми озброєних бійців «Беркута» увійшли в приміщення Державної податкової інспекції міста Первомайська й пред’явили постанову про обшук.
Підстав для застосування силових методів не було, перший заступник начальника ДПІ Світлана Кулинська не перешкоджала проведенню обшуку й одразу заявила про добровільну видачу всіх необхідних документів, стверджують податківці. Але бійці «Беркута» вивели всіх відвідувачів, а працівникам податкової було запропоновано покинути кабінети. Загалом співробітникам УДСБЕЗ видали 32 папки документів.
Міліція підставою для проведення обшуку вважає таку ситуацію. У провадженні прокуратури міста Брянка перебуває кримінальна справа, порушена стосовно посадових осіб ДПІ. Вони під час перевірки одного ТОВ зобов’язані були виключити зі складу податкового кредиту фірми ПДВ у сумі близько 344 тисяч гривень. Але не зробили цього. Приватне підприємство неправомірно віднесло до складу податкового кредиту дану суму, заподіявши державі матеріальних збитків на суму 344 тисячі гривень.
«На виконання окремого доручення старшого слідчого прокуратури м. Брянка й на підставі постанови про проведення обшуку, санкціонованого прокурором м. Брянка, із залученням співробітників БМОП «Беркут» було проведено обшук у службових приміщеннях ДПІ м. Первомайська. З огляду на те, що ДПІ належить до категорії режимних об’єктів, які мають пропускну систему й співробітників податкової міліції, що мають право на носіння вогнепальної зброї, щоб уникнути можливих конфліктних ситуацій при проведенні обшуку й було задіяно співробітників БМОП «Беркут», — пояснює свої дії міліція. І стверджує, що заходів психологічного або фізичного впливу до працівників ДПІ з їх боку не застосовувалося.