Таку суму виділяє ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» для реалізації соціальних проектів Луганщини. Про це йдеться в угоді про соціальне партнерство на 2010 рік, яке підписали з компанією облдержадміністрація та облрада.
Соціальне партнерство з «ТНК-ВР Коммерс» триває вже не перший рік, схожі угоди підписували й раніше. Тільки в 2008—2009 роках компанія спрямувала 9 мільйонів 723,4 тисячі гривень на соціальні проекти Луганщини. У регіоні ТНК називають «соціально відповідальним підприємством», що надає допомогу у вирішенні проблемних питань, на які обласний бюджет не в змозі виділити необхідну кількість коштів. У рамках підписаної в Луганську угоди передбачається надання фінансової допомоги соціально незахищеним верствам населення, багатодітним родинам і дітям-інвалідам, ветеранам Великої Вітчизняної війни, а також кошти виділяються на розвиток науки, освіти, культури і спорту.
Крім того, компанія вже профінансувала будівництво меморіалу «Привольнянський плацдарм» у Лисичанську, який відкрився до Дня Перемоги, і ремонт доріг у цьому регіоні. Також виділяються ресурси на реконструкцію в цьому місті стадіону «Шахтар». На всі ці проекти планується спрямувати 2 мільйони 725 тисяч гривень.