Як повідомляє прокуратура області, кожен третій злочин вчинений підлітками, був пов’язаний із алкогольним сп’янінням. На обліку органів внутрішніх справ перебуває близько півтори сотні дітей, схильних до вживання алкогольних напоїв та наркотиків.
В одному з сіл Хмельницького району мати, яка зловживає алкоголем, дозволяла і дев’ятирічному синові пити горілку. А в Городоцькому десятимісячний хлопчик загинув від алкогольного отруєння. На Теофіпольщині засуджено матір-алкоголічку, котра злісно не виконувала обов’язки з догляду за донькою, що призвело до значного погіршення стану її здоров’я.
Як вважають прокурори, однією з причин поширення дитячого алкоголізму є доступність продажу таих напоїв. Нерідко в обласному центрі така реалізація здійснюється поряд із загальноосвітніми школами. На усунення цих порушень прокуратурою внесено подання міському голові та поставлено питання про позбавлення ліцензій підприємців, котрі торгували алкоголем поряд зі школами. За результатами цих перевірок до відповідальності притягнуто шістнадцять службових осіб.