Ініціативна група жителів міста Саки звернулася до керівництва Криму з пропозицією кілька днів пожити в тих умовах, в яких сакчани живуть роками. 
До ініціативної групи увійшли мешканці деяких будинків, умови життя в яких не відповідають наявним у країні нормативам і уявленням про нормальне існування. Наприклад, жителі будинку по вулиці Курортній цілий рік страждають від того, що незаконно розміщене під їхніми вікнами кафе вивело один димохід просто під вікна мешканців, а інший — в загальну вентиляційну систему. У квартирах постійно смердить харчовими відходами й кіптявою. По ночах стіни вібрують від динаміків, розміщених на фасаді будинку. Контролюючі органи заходів не вживають, а міська влада ще два роки тому ухвалила рішення щодо зносу незаконної забудови, але досі результату немає.
Більшості родин, що проживають у гуртожитку по вулиці Будівельній (який недавно був прийнятий на баланс міста. — Авт.) потрібне розширення, бо в одній кімнаті іноді проживає по дев’ять осіб. Крім того, в гуртожитку кілька років протікає дах. Незважаючи на це, вільні кімнати міська влада розподіляє серед чиновників для наступної приватизації й перепродажу.
За словами сакчанки Світлани Седіної, у колишньому гуртожитку пожежного депо хімічного заводу в ході процедури банкрутства були «вдало» загублені документи на будинок, і «тепер його наче й немає зовсім». Будинок відключили від подачі електрики, води й опалення, стіни й дах — в аварійному стані. Родина жінки вже третій рік живе в таких нелюдських умовах.
Депутат Сакської міської ради Віктор Шереметьєв, що також входить в ініціативну групу від імені жителів чотирьох будинків по Євпаторійському шосе в Саках, повідомив, що через недбалість міських чиновників узимку без тепла тривалий час залишалося чотири багатоквартирних будинки, але ні судові рішення, ні протести прокуратури, ні страждання замерзаючих людей не вплинули на ситуацію.
«Ми живемо в таких умовах уже багато років, і немає жодної надії на розв’язання своїх проблем, а на підтримку від місцевої влади ми вже давно не розраховуємо... Тому ми запрошуємо всіх керівників Криму пожити в «нашій шкурі» хоча б кілька днів», — сказали члени ініціативної групи.
Міський голова міста Саки Олег Клюй відкинув обвинувачення з боку ініціативної групи городян і називає їх небилицями. За його словами, всі ці обвинувачення мають політичне забарвлення. Серед членів групи є кілька депутатів, які були виключені з Партії регіонів. «Вони зібрали таких скривджених людей і просто поширюють небилиці».
Голова Верховної Ради АРК Володимир Константінов має намір розібратися в проблемах жителів Сак. «Скарга в нас лежить по Саках. «Я взагалі 12 років прожив у гуртожитку й добровільно туди повертатися, звичайно, не хочу. Але поїхати подивитися, в чому проблема, треба», — сказав В. Константінов.