Адміністрація Президента вважає, що вибори до органів місцевого самоврядування мають відбутися 31 жовтня 2010 року. Про це під час зустрічі з журналістами заявив глава АП Сергій Льовочкін. «Ми вважаємо, що це останній конституційний термін, в який можуть бути проведені місцеві вибори», — зазначив він.
Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявив, що місцеві вибори відбудуться цього року, бо цього вимагає Конституція.
Бютівці вже заявили, що вибори восени недоречні. «Ми вважаємо, що їх доцільно проводити або в кінці року, тобто перед Новим роком, або 27 березня 2011 року. Отже, ми можемо обрати одночасно й керівників місцевого самоврядування, і керівників депутатського корпусу», — заявив в інтерв’ю журналістам голова фракції БЮТ Іван Кириленко.
Однак у самій коаліції, як повідомив «Голосу України» народний депутат від Блоку Литвина Валерій Баранов, уже проводилися консультації з цього приводу. «Коаліція дійшла порозуміння, оскільки всі усвідомлюють, що далі тягнути з датою не можна, потрібно вживати екстрених заходів для нормального життя місцевих громад», — додав він.