У Луцьку від учора до 31 липня знижено вартість проїзду на міських маршрутах №15 та №15а, що обслуговуються автобусами міського підприємства електротранспорту. У цей час мешканці обласного центру платитимуть за проїзд на цих маршрутах не дві гривні, як було до цього, а півтори. Так міськвиконком хоче перевірити, чи збільшиться кількість пасажирів тоді, коли зменшиться вартість проїзду.
Однак лучани від такого нововведення особливо щасливими себе не відчули. По-перше, тариф тимчасовий. По-друге, він вводиться лише на двох найкоротших у місті кільцевих маршрутах. Тож його вартість тут і так мала б бути дещо нижчою, як на інших більш довгих маршрутах. Та і час для експерименту вибрано невдалий: період відпусток і канікул.
Інша справа, що керівництву міста перед черговими виборами хочеться показати себе з кращого боку і хоч якось скупити вину перед лучанами за два торішні і цьогорічний місячний страйки підприємства електротранспорту, яке нині перебуває на межі банкрутства. Фахівці пояснюють це невдалим експериментом зі «злиття» під одним дахом тролейбусів з автобусами. Півсотні останніх підприємство взяло в лізинг на місцевому автозаводі й тепер не може за них розрахуватися.