Якщо до 29 червня Вінницька міськрада не надасть дозволу на підвищення ціни на проїзд у маршрутних такі, перевізники погрожують припинити перевезення пасажирів.
Про це вони заявили під час дискусії у міськраді з приводу впорядкування тарифів. У місті над Південним Бугом вартість проїзду на всіх маршрутах однакова — 1,5 гривні. Перевізники пропонують платити хоча б дві гривні за поїздку. «Це не шантаж, а обґрунтовані вимоги, усі розрахунки з цього приводу ми вже надали представникам влади», — каже один з учасників дискусії директор ТОВ «Транспорт сервіс-Він» Андрій Ковальов. «Собівартість перевезень у маршрутках, за нашими підрахунками, у межах 1,75 гривні, — каже бригадир маршрутних перевізників Андрій Кавунець. — При вартості дві гривні можна буде працювати з мінімальною рентабельністю. Грошей вистачатиме на пальне і ремонт, на нові машини не збереш».
Представники влади погоджуються з необхідністю змінити тарифи, але пропонують, щоб вони були диференційовані — у залежності від довжини маршруту та наявності електротранспорту.
Поки що жодних домовленостей представникам сторін не вдалося досягти. Питання планують винести на обговорення міськвиконкому. Зате пасажири вже відчули на собі перебої в роботі транспорту. Йдеться не тільки про скорочення рейсів. За даними Юрія Іорданова, сімдесят відсотків маршуток сходять з рейсів з 10-ї до 16-ї години. Ще у травні ц. р. повністю припинили роботу перевізники ТОВ «Вінбус». Підприємство перевозило пасажирів великогабаритними автобусами «Вольво». «Ми стоїмо ще з шостого травня, — каже керівник підприємства депутат міськради Василь Касьян. — Немає чим зарплату платити. На відміну від маршрутників, перевозимо безплатно всі категорії пільговиків. Держава компенсувала за такі перевезення тільки 16 відсотків витрат. Як то кажуть, приїхали...»