Футбол. Зусібіч тепер голосно лунає твердження, що Франція сама себе загнала у глухий кут. Інші пояснюють, що з тренером, котрого не шанують ані гравці, ані вболівальники, та ще й за абсолютної відсутності командної гри, важко було розраховувати на путній виступ. У французькій команді все було, мов у відомій байці з головними персонажами лебедем, раком і щукою, коли кожний тягне «ковдру» на себе.

Розчавлений фіаско, котре потерпіла його команда, тренер «гальських півнів» Раймон Доменек дав такий коментар події.

«Мені особливо нічого сказати. Сьогодні ми всі отримали величезне розчарування. Хотіли перемогти, мали бажання грати, але щось не вийшло. Це більше, ніж розчарування. Я не знаю, про що говорити зі своїми футболістами. У мене немає слів. Ми повинні бути сильними й у матчі з ПАР показати свій найкращий футбол. Але тепер наша доля залежить від інших команд. Я перебуваю в депресії».

Хай як там було, а мексиканці влаштували французам справжнє футбольне Ватерлоо. Щоправда, не без частки скромності наставник збірної Мексики Гав’єр Агірре вважає, що навіть після перемоги над Францією у їхній групі ще нічого не вирішено.

«Гра була дуже складною, — констатував тренер. — Ми намагалися діяти обережно й зіграли розумніше від французів. І зробили великий крок до виходу з групи, але ще нічого не ясно. У будь-якому разі перемога над Францією дуже важлива. Мексика показала своє привабливе обличчя. Я хотів би поздоровити із цією перемогою усіх наших уболівальників, які надавали неймовірну підтримку на трибунах».

Натомість на відміну від французів збірна Аргентини може слугувати за приклад відмінних командних дій. У складі цієї команди грає ціле сузір’я видатних футболістів атакуючого плану. Але складається враження, що їм невідоме відчуття егоїзму і жадібності. Навпаки — ми є свідками постійної взаємопідстраховки і прагнення відпрацювати на команду на повну потужність. М’яча аргентинські атакувальники миттєво віддають тому, хто має вигіднішу позицію.

Візьмемо хоча б Ліонеля Мессі, котрий сам полюбляє і вміє блискуче та віртуозно забивати. Але в протистоянні з корейцями чарівник із «Барселони» організував три м’ячі у ворота азійської команди, котрі забив його чудовий партнер Гонсало Ігуаїн.

Сам Мессі навіть за такого переконливого рахунку вважає, що його команда не пропустила б отой єдиний гол від збірної Кореї, якби не шум вувузелів (уїдливих, мов мухи, дудок).

«У тому епізоді ми з усіх боків кричали Мартіну Демікелісу, що позаду підкрадається південнокорейський футболіст, однак шум вувузелів не дозволив йому почути нас. Я сам у двох епізодах не одержав м’яча саме з цієї причини, був, наче глухий».

У греків після невдалого старту (поразка від корейців — 0:2 ) зажевріла надія на вихід з групи. Футболісти Еллади, треба віддати їм належне, не піддалися паніці, а навпаки знайшли резерв для посилення гри і здолали Нігерію. Причому цього разу елліни виявили достатні бійцівські якості та волю до перемоги. Адже їм довелося відіграватися. Та вони впоралися з цим завданням, але не зупинилися на досягнутому і вирвали необхідний результат.

Тренер команди Греції, німець Отто Рехагель прокоментував перемогу над Нігерією. «На жаль, на початку матчу ми знову пропустили. Команді знадобився певний час, щоб отямитися. Після вилучення в суперника вже ми контролювали гру. І виявили характер та змогли добитися потрібного результату. Тепер на нас чекає матч зі збірною Аргентини. Це команда світового рівня. Вона перевершує нас у всьому. Тому потрібно буде подумати, що можемо їй протиставити».

На знімках: у цього фана чудовий настрій; фрагменти зустрічей Франція—Мексика і Греція—Нігерія.

Фото з сайту Sports. yahoo. com.