Правоохоронці поки що з’ясовують увесь перелік «подвигів» зловмисника. Вже відомо, що на його сумлінні — розбійний напад на студентку у Львові, ножове поранення ще однієї дівчини та декілька крадіжок.
До Львова школяр приїхав електричкою. Згодом став шукати «пригоди» на свою голову. Вночі поцупив мобільний телефон у львів’янина, а вже наступного дня надумав пограбувати когось із перехожих. Приблизно опівдні він перестрів на одній із вулиць у Личаківському районі дівчину.
Хлопець кинувся до неї і спробував видерти з рук торбинку. Та дівчина швидко заховала її за спину. Розлючений нападник витягнув з-під куртки ніж та поранив потерпілу в ногу.
«Я почала кричати, кликати на допомогу. Тоді він злякався і став тікати», — розповідає Віра.
Пробігши кілька десятків метрів, зловмисник побачив у скверику, що на вулиці Зеленій, ще одну дівчину. Вона сиділа на лавці та переглядала буклети. Лиходій швидко підскочив до неї і вдарив ножем у спину. Цього разу жертва не стала пручатися, тільки плакала від болю та благала про порятунок. Та нелюд і не думав спинятися. Він вирішив зґвалтувати бідолашну дівчину, скориставшись її безпорадністю.
— Вона була в тяжкому стані, просила пожаліти її, — каже заступник начальника Личаківського райвідділку міліції міста Львова Віталій Роса. — Тоді зловмисник поздирав із неї дві золоті каблучки, сережки, відібрав мобільний телефон та втік із місця події.
Після зустрічі з нападником дівчина потрапила до реанімації. Правоохоронці тим часом стали шукати розбишаку. Вийти на його слід вдалося львівським оперативникам. Їхали за ним аж у Закарпаття. Кайданки на руки розбишаці одягли, щойно він повернувся до школи-інтернату.
Хлопець уже зізнався у вчиненому. Правоохоронці з’ясовують, що ще встиг накоїти закарпатець під час своєї подорожі Львівщиною. Наразі його звинувачують у розбійних нападах та крадіжках.
Галина ЛЕМІШКО(ВЗГ ГУМВС України у Львівській області).