Догоджати можна тим, кого любиш. Бути надто запопадливим чиновнику — собі дорожче. І для підлеглих — головний біль.
Про це вкотре нагадала начальник управління освіти в Святошинському районі Києва Галина Терпиловська. Вона «на виконання доручення міського голови від 2.04.2010 р. № 30341 щодо посилення уваги керівництва адміністрації Президента України до інформації, яка стосується міської влади, підвищення якості інформаційно-аналітичних матеріалів про суспільно-політичні та резонансні події у місті та районах...» підписала відповідний наказ. Ним призначила відповідального по управлінню, зобов’язала керівництво закладів освіти призначити інформаторів на місцях і щоденно доповідати, доповідати, доповідати. Про виховні, культурні заходи, наради, зустрічі в стінах закладів: хто, з ким, як, коли, де.
«У столиці ніхто не збиратиме інформацію про громадське життя педагогів. Міська влада не надавала і не могла надавати таких доручень головам районних державних адміністрацій. Наказ начальника управління освіти Святошинського району Галини Терпиловської — прикрий випадок, результат безвідповідальної самодіяльності», — заявив Віталій Журавський, заступник голови міськдержадміністрації.
— Я звернувся до голови Святошинської РДА з проханням розглянути питання про відповідність займаній посаді начальника райуправління освіти Галини Терпиловської та не допустити в майбутньому наказів, що порушують права громадян, — зазначив Журавський.