Учора відбулися VІІ збори Світового конгресу українських юристів (СКУЮ). У заході, що був присвячений питанням забезпечення верховенства права як гарантії демократичного розвитку України, взяли участь знані вітчизняні та закордонні правники. Серед яких: виконуючий обов’язки президента СКУЮ Микола Оніщук, голова ВАСУ Олександр Пасанюк, суддя Конституційного Суду Володимир Кампо, почесний президент Американської асоціації юристів українського походження Мирослав Смородський, члени-кореспонденти Національної академії правових наук Микола Козюбра, Василь Костицький та багато інших.

Історія СКУЮ починається з вересня 1990 року, коли в громадських об’єднаннях юристів України (тоді ще в складі СРСР) виникла ідея проведення представницького зібрання українських юристів різних країн з метою становлення України як незалежної, правової та демократичної держави. Перші збори СКУЮ відбулися в жовтні 1992 року.
У цьогорічних зборах першим слово взяв доктор юридичних наук професор Микола Козюбра, який у своїй доповіді зосередився на питаннях реалізації верховенства права в Україні, зокрема, проблемах законотворчості та виконання законів простими громадянами, представниками влади та бізнесу.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.