Учора Президент Віктор Янукович узяв участь у відкритті електрифікованої ділянки «Конотоп—Ворожба» Південно-Західної залізниці у рамках робочої поїздки на Сумщину.
Глава держави, як повідомляє його прес-служба, назвав цю подію однією з тих перемог, завдяки яким наша країна розвивається. «Чим більше буде таких перемог, тим упевненіше ми дивитимемося в майбутнє», — сказав він.
У своєму виступі Віктор Янукович констатував, що нині в Україні покращується економічна ситуація. За його словами, «вдалося поки що стримати інфляцію», почали працювати промислові комплекси. Президент також зазначив, що експорт зріс на 32 відсотки, а імпорт — на 16.
Водночас гарант Конституції зауважив, що необхідно серйозно працювати над модернізацією країни, підкресливши, що неналежна співпраця гілок влади у минулі роки не давала можливості цього зробити.
«Я звернувся до політиків усіх рангів: досить марнувати час і реальні шанси на поліпшення життя людей. Нам треба об’єднуватися заради однієї мети — будівництва сильної країни. Всіх повинна об’єднувати одна мета: боротьба з бідністю, захист прав людини», — наголосив глава держави. Він запевнив, що сьогодні влада на всіх рівнях налаштована на початок реформ.
У своєму виступі Президент звернув увагу, що Сумщина нині є одним з економічно «найважчих» регіонів. Відтак він подякував усім, хто за таких непростих умов долучився до відкриття нової ділянки залізниці, зокрема будівельникам.
В. Янукович та інші учасники заходу відправили з оновленого залізничного вокзалу «Ворожба» в однойменному місті Білопольського району в перший рейс електропоїзд підвищеного комфорту
№818/817 сполученням «Ворожба—Київ». Відстань до столиці новий електропоїзд долає за чотири години. Вартість проїзду становить 15 гривень.