Днями народний депутат від КПУ Світлана Шмельова провела низку зустрічей із виборцями Київської області. За її словами, теми, які найбільше хвилюють людей, — це, зокрема, пенсії, пільги й доплати, робочі місця, місцеві проблеми.
Та, попри всі негаразди, найболючішим, стверджує народний депутат, залишається питання землі — десь щось незаконно привласнили, десь перекрили доступ до водоймищ. Але ж глобальні проблеми неможливо вирішити під час особистих зустрічей, потрібно ухвалювати закон, щоб земля не йшла з молотка. Цього, власне, й домагаються комуністи. Далеко не всі з розумінням ставляться до мораторію на продаж землі. Дехто вважає, що його потрібно зняти, бо хочеться, скажімо, купити онукові машину. Але, все ж таки, допомога має здійснюватися на державному рівні, щоб була достойна якість життя, щоб закони були для людей. Та, на жаль, усе заполітизовано, закон не працює. Натомість усе вирішують гроші.
Нещодавно до С. Шмельової звернулася мешканка Білогородки (Київська область) з такою бідою: автомобіль збив на смерть її свекруху. Але справу «зам’яли», а в лікарні дали довідку, що жінка вмерла від серцевого нападу, а не від того, що потрапила під машину. Після нашого втручання, розповіла депутат, справу поновили, дістали з архіву, слідчого змінили. Нині чекаємо на суд. Ця справа, за словами парламентарія, перебуває на її контролі.
Приємно С. Шмельову вразило селище Немішаєве. Там, каже вона, відчувається професійність керівництва, зокрема, голови селищної ради Галини Авраменко, яка не шукає приводу, щоб не зробити, а шукає можливість, як зробити. Там чудова школа №1, талановиті діти, є хореографічний ансамбль, електронна бібліотека, в якай, щоправда, обмаль комп’ютерів. Вони виживають власними зусиллями, шукають спонсорів. Тобто працюють із людьми і для людей. Звісно, проблеми також є, але жодного прохання про допомогу депутат не почула. Тож довелося, каже Світлана Олександрівна, проявити власну ініціативу. Депутат пообіцяла допомогти в придбанні комп’ютерів для електронної бібліотеки.