Ярослава Сухого, котрий працював на цій посаді трохи більше двох місяців, звільнено згідно з поданою заявою. У прощальному слові на сесії обласної ради він подякував депутатам за коротку, але плідну співпрацю і закликав їх об’єднатися заради вирішення актуальних для краю проблем, передусім сконцентрувати свої зусилля на боротьбі з бідністю.
Для Михайла Цимбалюка Тернопільщина добре знайома. Тут він закінчив педагогічний інститут, працював на педагогічній роботі, у правоохоронних органах Тернопільської і Рівненської областей. У липні 2004 року був призначений головою Тернопільської облдержадміністрації. Потім працював начальником Головного управління МВС України, очолював головні управління цього міністерства у Львівській, Полтавській, знову у Львівській областях.
Новому керівникові області 46 років. Він уродженець Івано-Франківщини. Крім Тернопільського педінституту, закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «юрист», Національну академію внутрішніх справ «правознавство». Генерал-лейтенант міліції, доктор юридичних наук, доцент. Заслужений юрист України, має низку нагород і відзнак МВС України, Кабінету Міністрів. Одружений, має сина.
P.S. Учора Михайла Цимбалюка активу області представив віце-прем’єр Віктор Слаута. Він подякував Ярославу Сухому за плідну працю і висловив надію, що ротація кадрів піде на користь справі.